NIEUWS

Aanwezig 29 september: Mark Sawires

Mark Sawires is bij de reünie 29 september 2018Hij zat van september 2006 tot juli 2013 op Pascal College, heeft nog steeds contact met veel van zijn vrienden van toen, heeft vooral aan één leerkracht in het bijzonder goede herinneringen én is 29 september tijdens de reünie zeker van de partij. Neeltje Waagmeester vroeg Mark Sawires naar zijn Pascal herinneringen en hoe het nu met hem gaat.

Hoe heb jij je schooltijd ervaren Mark?

Als ik terugdenk aan mijn tijd op het Pascal College, denk ik terug aan een hele leuke tijd waarin ik veel heb geleerd en veel vrienden heb gemaakt. Wanneer het onderwerp ‘middelbare school’ zo nu en dan ter sprake komt blijft het me verbazen hoe leuk ik het heb gehad in vergelijking met vrienden op andere scholen. Zeker door deze leuke jaren zie en spreek ik nog veel vrienden van mijn tijd op het Pascal College. Mijn tijd bij de leerlingenvereniging en techniekgroep hebben ook zeker aan deze zeven leuke jaren bijgedragen. Met beide groepen hebben we altijd veel plezier gehad in het organiseren van de schoolfeesten, concerten en, filmavonden.

Wie waren je vrienden in die tijd?

Ik ging veel om met onder andere Sander Oostenbrink, Nick Kelder, Jesse van de Mark, Floris de Jong, Gijs de Jong, Kars ter Beek, Joel van de Moot, Emeline Bakker, Myrthe Pet, Nynke van den Berg, Lindsey Leibrand, Martijn Rijkenberg, Kevin Sterk & Madeleine van de Berg. Niet alleen toen maar nu nog steeds. Zoals ik al zei ‘onder andere’, want naast hen hadden we een hele grote hechte groep die bestond eigenlijk bestond uit de hele vwo-lichting van dat jaar. Omdat de groep zo hecht was, spreekt een groot deel hiervan elkaar nog steeds. Mede hierdoor komen we ook jaarlijks samen op onze eigen reünie.

Waarom ik naar de reünie ga? Waarom zou ik niet gaan.

Wat vond je van de leerkrachten op Pascal College?

Aan de meeste docenten heb ik goede herinneringen. Dit zorgde er mede voor dat de sfeer altijd zo goed was. Denkende aan de drukke Franse lessen van Susanne Numan, de iets serieuzere Franse lessen van Madame Berckenkamp, de serieuze en leuke lessen van Ellen Hardeman, maar ook niet te vergeten de ‘actieve’ (wijze) lessen van Ton Schuijt. Er gebeurde altijd wel wat. Dan nam Theo Koelman weer een haan mee die vervolgens de hele les op het bord stond te kukelen of Arie de Jong die op een hele mooie manier kon omschrijven wat de situatie is bij MO = MK (= DKIHB).

Aan Lotte van Iersel heb ik zeker goede herinneringen. Gedurende mijn lastige vijfde jaar, het zakken voor mijn examen en het klaarstomen voor de ‘tweede ronde’ examens, is zij een geweldige mentrix voor mij geweest waarvoor ik haar altijd dankbaar zal zijn.

Je was klaar met Pascal en toen?

In eerste instantie zou ik de opleiding tot piloot of luchtverkeersleider gaan volgen, maar toen bleek ik kleurenblind te zijn, dus dat feest ging niet door. Het werd daarom communicatiewetenschappen aan de VU. Na een aantal maanden ben ik uiteindelijk gestopt aan de VU om vervolgens Aviation te gaan studeren aan de HvA, omdat de interesse in de luchtvaart bleef bestaan. Inmiddels ben ik net twee weken afgestudeerd en heb ik besloten na de zomer aan een master Business Administration te beginnen aan de UvA. Naast mijn opleiding werk ik op dit moment in het Zaantheater als gastheer.

Wat is je reden om 29 september naar de reünie te gaan?

Waarom ik naar de reünie ga? Waarom zou ik niet gaan. Zoals ik al aangaf heb ik een grandioze tijd gehad op het Pascal College en het lijkt me daarom leuk om zoveel mogelijk mensen weer te zien en te spreken. Ik ben ook heel benieuwd wat iedereen uiteindelijk is gaan doen. Ik hoop zoveel mogelijk vrienden te zien en te spreken.

Lijkt het je leuk Mark weer eens te zien en te spreken? Koop dan nu je ticket voor de reünie!

 

Pin It on Pinterest