NIEUWS

Aanwezig 29 september: Allan Eshuijs

Na de MAVO kwam hij in 1992 op Pascal College terecht. In 1996 sloot hij zijn Pascal carrière af met een diploma VWO op zak. Het muzikale talent heeft inmiddels een grote hit op zijn naam staan, maar blijft nuchter. Én hij kijkt er naar uit om op 29 september zijn oud-klasgenoten en oud-leraren weer te zien! Neeltje Waagmeester sprak Allan Eshuijs.

Hoe was het voor jou op Pascal?

Ik ging altijd met veel plezier naar school en had het erg mijn zin tijdens de filmnachten, uitvoeringen en examenstunts. Ik had niet per sé een vaste club waar ik altijd mee ‘hing’. De mensen waar ik het onder andere goed mee kon vinden waren Aike, Linda, Esther, Fiona, Ilse, Niels, Marjolein, Conny, Jorrit, Chantal en Yolanda. Het lijkt me erg leuk om iedereen weer te zien en hun verhalen te horen. Daar haal ik weer inspiratie uit voor de nog te schrijven liedjes!

Ja, liedjes! Je hebt gewoon een enorme hit op je naam staan! Vertel!

In 2016 had ik al een song voor de Belgische DJ Lost Frequencies geschreven en gezongen genaamd ‘Send Her My Love’, dat verschenen is op zijn album ‘Less Is More’. Dit leidde tot interesse voor meer materiaal. Tijdens een korte break gedurende een zogenaamd Songcamp in Frankrijk voor de Nederlandse artiest DO, kwam ik voor de grap met het basis idee van het refrein van ‘Crazy’. Dit hebben we een jaar later met de desbetreffende medeauteurs/componisten uitgewerkt in mijn studio in Zaandam. Vervolgens duurde het nog een jaar voordat ik het liedje wist te plaatsen bij Lost Frequencies en ‘Crazy’ officieel uitgebracht zou worden in samenwerking met Zonderling.

Het gevoel dat je krijgt op het moment dat je je song op de radio hoort[…] blijft nog steeds magisch.

Het is niet zomaar een lekker nummer, het is écht een enorme hit hé?

‘Crazy’ is platina in Italië, goud in Duitsland, dubbel platina in België en wordt grijs gedraaid in Nederland, Zwitserland, Slowakije, Frankrijk en binnenkort hopelijk ook de Scandinavische landen.

Gefeliciteerd!! Hoe voelt dat, zo’n hit op je naam?

Het gevoel dat je krijgt op het moment dat je je song op de radio hoort, of wanneer voor mij onbekende mensen je liedje kennen/meezingen blijft nog steeds magisch. Daarnaast is het hele creatieve proces vooral het leukst, daar haal ik de meeste voldoening uit!

Ben je bezig met nieuwe projecten?

Zeker! Een onderdeel van mijn bedrijf Vocalkitchen richt zich op het vertegenwoordigen van zang en songwriting talent, waarbij onze focus ligt op het plaatsen van hun materiaal bij Dj’s om op zo’n manier een ‘stepping stone’ voor ze te zijn.

Lekker bezig dus. Even terug naar vroeger: wat ging je na Pascal doen?

Ik heb met veel plezier aan het Conservatorium van Amsterdam Lichte Muziek (pop/jazz zang) gestudeerd. Tijdens mijn studie leerde ik veel hele goede muzikanten kennen en ben ik mijn eerste bandjes begonnen, wat de basis heeft gelegd voor mijn verdere carrière.

Je verdere carrière! Wat ben je geworden? Wat doe je in het dagelijks leven Allan?

Ik ben altijd al, zonder me er bewust van te zijn, zelfstandig ondernemer geweest. Na een oneindig aantal talentenjachten te hebben gedaan tijdens mijn middelbare school tijd, werkzaamheden te hebben verricht als zanger op bruiloften, partijen, begrafenissen en bedrijfsfeesten en als sessie muzikant (backing vocalist) bij bekende artiesten, zoals Trijntje Oosterhuis, Jeroen van der Boom en Ruth Jacott, ben ik de focus gaan leggen op het werken in de studio als songwriter en producer voor diverse nationale en internationale artiesten in allerlei genres popmuziek. Dit is wat ik nog steeds met heel veel plezier doe. Het blijft een eigenaardig en tevens bijzonder gevoel om de dag te beginnen met ‘niets’ en te eindigen met een song die wellicht weleens de wereld over zal gaan om emoties los te maken bij de luisteraars en een plekje in te nemen in hun leven.

Aan welke leraar heb je de beste herinneringen en waarom?

Mevrouw Willemine Dijkema. Ik vond haar altijd heel open, vriendelijk en betrokken. Daarnaast sprak de humoristische inslag van dhr. Kerkhoven en de muzikale inslag van dhr. de Korne mij altijd erg aan. Oh, en ik kan me nog goed herinneren dat geschiedenisdocente mevrouw Zwolsman gedurende de les weleens zei: “Allan, ben je weer aan het dromen?”. Daar ben ik nooit meer mee gestopt!

29 september ben je erbij, maar wat als mensen nú al wat meer over je willen weten?

Dan kunnen ze me toevoegen op Facebook en/of Instagram.

Tot slot uiteraard nog even dé hit van Allan!

 

Pin It on Pinterest