NIEUWS

Aanwezig 29 september: Emeline Bakker

Update eind september: Ze had de touwtjes strak in handen. Maar toen was daar een prachtige uitdaging in Kenia. Na lang wikken en wegen besloot Emeline het vliegtuig te pakken en de reünie te missen. We wensen haar ontzettend veel succes toe en heffen na de reünie zeker nog het glas met elkaar! Dat ze er niet bij is wil niet zeggen dat onderstaand interview niet interessant meer is. Lees hier hoe het ging met Emeline op en na Pascal!

Pascal reunie aanwezig Emeline Bakker

Ze zat van 2005 tot juli 2012 op Pascal en noemt haar middelbare school “fantastisch”. Ondanks dat de toenmalige decaan sceptisch was besloot ze naar de Filmacademie te gaan, alwaar een van haar films een prijs won én zelfs ingezonden werd voor de Oscars! Emeline Bakker is er op 29 september bij als oud-leerling, maar ook als actief lid van de Alumnivereniging. Neeltje Waagmeester sprak de enthousiaste Emeline, die overduidelijk de dagen tot de reünie aftelt!

Je tijd op Pascal was volgens jou “fantastisch”!

Joh, zelfs zo leuk, dat ik vaak meer oog voor het sociale aspect had dan voor alle lesstof! Daardoor heb ik nog een jaartje langer mogen ‘genieten’ van mijn tijd op het Pascal. Het leukste vond ik de pauzes bij de kluisjes. Waar je verbleef tijdens de pauze gaf aan wie je vrienden waren en uit welk jaar je kwam. Als ik mensen tegenkom van Pascal die ik niet herken dan vraag ik altijd even waar ze stonden in de pauze.

Met wie ging je voornamelijk om en wie zie je nog uit die tijd?

Ik heb in twee examenjaren gezeten en op school veel vrienden gemaakt. Het hechtst was de examenklas van 2012: we komen nog steeds elk jaar bij elkaar om een borrel te drinken en herinneringen op te halen. Met Myrthe Pet, Lindsey Leibbrand, Mark Sawires en Floris de Jong ben ik een aantal keer op vakantie geweest en ook hen spreek ik nog steeds.
Met het examenjaar 2011 gaan we elk jaar uit eten en naar een festival. In die groep zitten Bibi van ’t Ent, Brigitte Eskes, Cayleigh Meijn, Elvira Zwart, Gijs van Arnhem, Kasper Goosen, Lidian Hoogewij, Lindsey Leibbrand, Sebas Flens, Tom Rooth, Santana Serra en Guido Lust. En dan is er ook nog de voetbalgroep waarmee naast gefeest ook elke wedstrijd geanalyseerd wordt. Tot slot moet ik toch echt Patty Beenakker noemen die ik op Pascal leerde kennen. Ze voelt inmiddels als familie en viert zelfs Kerst met ons mee.

“Ik ga naar de reünie om een prachtig feestje te vieren met alle mensen die
destijds mijn Pascal tijd onvergetelijk hebben gemaakt.”

Ik begreep dat met name één leraar veel voor jou betekend heeft…

Op Pascal heb ik geleerd dat je van je hobby je werk kan maken. Ik organiseerde van alles, van kerstgala’s tot reisjes. Toen ik er niet uit kwam om een onderwerp voor mijn profielwerkstuk te verzinnen zei meneer de Jong: “Wat vind je leuk om te doen en waar ben je goed in?” Ik antwoordde zonder na te denken: ”Organiseren”, waarop meneer de Jong zei: “Dan ga je dat toch doen!”. En dit resulteerde in een schoolfeest voor de hele bovenbouw in het centrum van Zaandam. Meneer de Jong liet mij zien dat ook organiseren een vaardigheid is waar je later wat mee kon gaan doen. Ik ben hem daar tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Toen was het tijd om Pascal te verlaten…

Ja en ik wilde graag naar de Filmacademie. De decaan vond dat destijds een overdreven optimistisch idee omdat de selectieprocedure heel streng is. Maar destijds was ik al een tikje eigenwijs dus ik ging ervoor. Binnen twee maanden werd ik aangenomen op de Filmacademie in de richting productie. De Filmacademie heb ik afgerond met de prijswinnende film ‘The Origin of Trouble’ van Tessa Pope die na veel successen is ingezonden voor de Oscars.

Wat doe je momenteel?

Ik heb een eigen bedrijf, Emeline Producties, waarmee ik online/televisie commercials produceer voor verschillende A-merken en goede doelen. Ik kan nog steeds niet stilzitten, dus daarnaast ben ik samen met een vriendin ‘Het Lief Dagboek’ begonnen. Dit is een platform met ‘echte vrouwen, echte verhalen’, met maandelijkse lezingen in Amsterdam en Den Haag met onze schrijfsters en andere sprekers.

Waarom ga je naar de reünie?

Om een prachtig feestje te vieren met alle mensen die destijds mijn Pascal tijd onvergetelijk hebben gemaakt. En natuurlijk ben ik ook erg benieuwd hoe het met iedereen gaat en wat ze zijn gaan doen.

Je hebt er overduidelijk ontzettend veel zin in! Is er tot slot nog iets dat je kwijt wil?

Ik ben trots op de Alumnivereniging. Een groep mensen die door hun schooltijd op Pascal nu al een jaar bezig is met het organiseren van de komende reünie. Met alle verschillende leeftijden hebben we één gemeenschappelijke deler: iedereen kijkt vol enthousiasme terug op de Pascal-tijd. Ik hoop dat dit resulteert in veel aanmeldingen voor het alumni-netwerk. Meer informatie daarover tijdens de reünie, dus zorg dat je erbij bent!

Ik ben het helemaal met je eens Emeline. Daar drinken wij de 29e absoluut een borrel op!

Pin It on Pinterest