NIEUWS

Aanwezig 29 september: Arie de Jong

Het is zijn 41e (!) jaar op Pascal College en denkt dat de reünie zwaar en emotioneel voor hem gaat worden. Een bijdrage van een bevlogen leraar die vindt dat je 29 september moet komen. En hij legt ook uit waarom!

Aanwezig reunie Pascal College Arie de Jong“Arie: een losgeslagen hippie, een reiziger, een autonome vrijbuiter heeft al 41 jaar dezelfde baan op dezelfde school! Het werken op Pascal College is hetzelfde als ‘leven’. Je moet ervan houden met alle droevige en vervelende momenten van dien. Maar toevallig ben ik een levensgenieter. Mijn leerlingen zijn mijn grootste leermeesters. Ze houden me een spiegel voor hoe ik ben in een steeds veranderende wereld en in een voortschrijdende levensfase. Mijn leerlingen leren me steeds hoe te leven. Dan ga je toch niet van baan veranderen?”

“Je kan jouw eigen verleden niet ontvluchten. Daarom moet je komen”.

“De reünie zal voor mij zwaar en emotioneel worden. Ik reis dan terug in de tijd. Je wordt geconfronteerd met jouw verleden. Sommige gebeurtenissen uit het verleden wil je eigenlijk het liefst vergeten. Aan de andere kant denk ik dat, op Trump na, iedereen zichzelf onderschat. De reünie zal mij ook veel waardering opleveren om wat ik was en ben voor de toenmalige pubers in een beslissende levensfase. Het zal me helpen om me een rijkere man te voelen.”

Reflectie maakt een completer mens van je

“Het bezoek aan de reünie zal voor iedereen denk ik een spannende gebeurtenis worden. Maar een reflectie op jouw verleden en een verdere verwerking van je verleden met alle verdriet, onzekerheid, rouw, verliefdheden, genegenheden en ongeremd plezier maakt van je een completer mens. Dat weet je. Je kan jouw eigen verleden niet ontvluchten. Daarom moet je komen.”

Pin It on Pinterest