NIEUWS

Aanwezig 29 september: team reünie!

Natuurlijk wil je weten wie er aanwezig zullen zijn zaterdag 29 september. Wie je zeker gaat zien dat zijn de organisatoren van de reünie! De organisatie van de reünie is dit jaar in handen van een team bestaande uit (oud-)leraren en oud-leerlingen van Pascal College. Grote kans dat er iemand tussen zit die je kent! Maar waarom zetten zij zich een jaar lang vrijwillig in voor een reünie? En wat is volgens hen dé reden om te komen? Lees hier de antwoorden van een aantal van dit sfeervolle topteam! 

Team reünie Pascal College 2018

Waarom zet je je in voor Pascal?

Susan Prins:”De school heeft zoveel voor mij gedaan, ik wil graag wat terug doen. Het is natuurlijk ook super leuk om op je oude school te vergaderen in de lerarenkamer met onder andere Arie en Willie.”

Erik Schoofs: “Een reünie is heel erg leuk omdat je iedereen weer ziet. Daarnaast wil ik ook wel aandacht voor de Stichting Pascal Alumni . Het wordt voor de leerlingen van tegenwoordig steeds moeilijker om een passende opleiding te kiezen. Opleidingen worden steeds meer gespecificeerd. Hoe goed zou het zijn als oud-leerlingen met hun opgedane ervaringen de leerlingen van nu een stukje kunnen helpen om een goede keuze richting te maken. Dat is echt anders dan wat leerlingen in de media horen en lezen. Daar wil ik ook graag een stukje aan bijdragen.”

Alessandra Rampersad:”Ik zet me voor de reünie in omdat ik door het Pascal college zelf veel kansen heb gekregen. Toen ik een jaar van het Pascal af moest en daarna terugkeerde, ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Kort daarna kwam er een baantje vrij en mocht ik in de mediatheek komen werken en vanaf dit schooljaar loop ik stage bij geschiedenis in de bovenbouw. Ik wilde me dus graag inzetten voor deze school, omdat zij zich ook heel vaak voor mij hebben ingezet.”

Nils Groenewold: “De tijd op Pascal College was ontzettend leuk. En ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in de leerlingenvereniging. Een hecht team waarmee we leuke uitjes en feesten georganiseerd hebben. De verantwoordelijkheid die ik daar kreeg was voor mij heel leerzaam op het gebied van een klein bedrijf runnen en kennis van techniek opdoen. Die kennis en motivatie heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik met een aantal andere Pascallers uit de leerlingenvereniging daarna een eigen bedrijf  (Partyzaan red.) begonnen ben.

Hoe heb jij het ervaren op Pascal College? Was het een fijne school?

Arij Noordijk: “Ik heb 40 jaar lesgegeven op Pascal, dat hou je alleen vol als je in een goed team werkt. En zo heb ik dat ook steeds ervaren. Ik kijk er met plezier op terug.”

Erik Schoofs: “Vanaf het moment dat ik het Pascal College binnen kwam in 4 havo in 1991 voelde ik me thuis. De sfeer was gezellig. Vrijwel direct vond ik vrienden die ik tot op de dag van vandaag nog steeds zie. De leerlingen gingen eigenlijk allemaal wel met elkaar om, zowel binnen als buiten de school. Misschien heb ik nog wel het meest geleerd van het contact onderling.”

Nicky Stengewis:”Ik heb op het Pascal echt de tijd van mijn leven gehad. Mijn ‘pubertijd’ ging niet zonder slag of stoot voorbij, maar juist het Pascal maakte het verschil. Ik heb veel steun gehad aan verschillende docenten en met enkelen daarvan heb ik nu nog altijd contact. Ook kon ik mijn ei kwijt in allerlei activiteiten op en rond het Pascal. Zo was ik een ontzettend fanatiek lid van de LLV, was ik (hoofd)redacteur bij de schoolkrant en heb ik een aantal jaren meegedaan aan het concert en de kerstwijding. Het Pascal heeft ervoor gezorgd dat ik deze toch best zware periode, goed en wel ben doorgekomen. Daar ben ik alle leraren en leerlingen nog altijd ontzettend dankbaar voor!”

Nicole Oudejans:“Het leukste vind ik de levenslange vriendschappen die ik daar heb opgedaan. Naast uitstekend onderwijs natuurlijk.”

Susan Prins: ”Wat ik zo goed vind aan het Pascal college: je wordt er gezien! Dat is nu mijn dochters erop zitten nog steeds zo. Ook al ben je verlegen, ze weten het beste uit jezelf te halen. Kinderen voelen zich veilig op Pascal en je leert er veel. De leraren waren en zijn betrokken. Het is geen leerfabriek, er zijn ook veel mooie excursies en leuke projecten. Het Pascal College geeft je goede bagage mee voor de rest van je leven.”

Alessandra Rampersad:”Het allerleukste wat ik aan het Pascal college vond was de leerlingenvereniging, met een grote groep leerlingen organiseerden we de leukste activiteiten en leukste feestjes. Vooral de voorpret, de aula opbouwen en tussendoor keten. Samen met alle meiden omkleden in de gymkleedkamers en lekker tutten. Heerlijke avonden waren dat! Zelfs toen ik een jaar van het Pascal college af was, hielp ik nog vaak mee met het opbouwen en hing ik dagelijks in de aula.”

Wat verwacht je van de reünie?

Willie Dijkema: “Ik vind het fantastisch om straks heel veel oud-leerlingen weer te zien en te spreken! Ook bijpraten met de oud-collega’s staat op mijn verlanglijstje.”

Arij Noordijk: “Bij de reünie verwacht ik veel oud-bekenden (oud-leerlingen) en oude bekenden (mijn vroegere collega’s) te ontmoeten en te spreken. Ik kijk er naar uit.”

Erik Schoofs: “Ik ben benieuwd of mensen, naast uiteraard wat jaren ouder geworden, nog meer veranderd zijn. Is iemand nog steeds dezelfde druktemaker of clown, was er sprake van een onverwacht gekozen richting…”

En waarom moet iedereen komen?

Ellen van Alten: ”Waarom niet? Het leven is kort, dus waarom de kans op een gezellig feestje laten liggen? Wij hangen vast de slingers op!”

Robin de Boer: “Als je geen zin hebt, moet je niet gaan. Dat was vroeger al zo ;). Ik wil er zeker bij aanwezig zijn. Ik ben erg benieuwd wat er van iedereen terecht is gekomen en ik laat graag die ene leraar nog even zien dat er toch wel iets van mij terecht gekomen is.:).”

Nils Groenewold: “Deze kans krijg je maar eens in de 10 jaar! Hoe leuk is het om zoveel oud-schoolgenoten weer eens terug te zien en gezellig bij te praten op de plek waar het toen allemaal gebeurde!”

Tot slot: team reünie heeft er ontzettend veel zin in. We hebben ons uiterste best gedaan om zoveel mogelijk mensen te bereiken en een veelzijdige reünie te organiseren die, zo hopen wij, fantastisch zal zijn voor jong en oud. Wandel weer eens door de gangen van je oude school, drink een borrel met een oud-klasgenoot, neem plaats in een klaslokaal voor een les van je oud-leraar en geniet van (of waag zelfs een dansje op) die muzikale hit van toen.

We hopen je te zien de 29e!

Namens het hele team reünie Pascal College,

Neeltje Waagmeester

Team reünie Pascal College 2018

Leraren
Arie De Jong
Hein Pot (voorzitter Stichting Alumni Pascal College)
Willemine Dijkema
Arij Noordijk
Oud-leerlingen
Fiona Fano (secretaris Stichting Alumni Pascal College)
Erik Schoofs (penningmeester Stichting Alumni Pascal College)
Nils Groenewold
Astrid Wijma
Mark Sawires
Martijn Rijkenberg
Nicky Stengewis
Emeline Bakker
Loïs Wattimena
Alessandra Rampersad
Nicole Oudejans
Robin de Boer
Susan Prins
Ellen van Alten
Neeltje Waagmeester

Pin It on Pinterest